Stadswandeling Aachen

We maken een klein uitstapje over de grens en gaan naar Aken. We parkeren op de parkeerplaats van de West-Friedhof aan de Vaalserstrasse. Hiervandaan kan je met een P&R ticket met 5 personen, voor 5 euro retour, met de bus naar het centrum. Wij kiezen ervoor om te wandelen naar het centrum. We volgen de fietsroutebordjes. Zie routekaart. Deze route gaat door het Westpark en komt aan op de markt.

op de Fishmarkt

We brengen een bezoek aan het mooie raadhuis. Aan de buitenkant staan allemaal beelden van de Duitse keizers.. Daarna brengen we een bezoek aan de Dom. De Dom werd gebouwd op initiatief van Karel de Grote in 881 als kapel. We genieten van de glas in loodramen en de kroonluchter van Barbarossa. Ook het plafond van de Dom is geweldig beschildert met de discipelen.

plafonf dom

We besluiten ook om even naar de eerste verdieping te gaan voor een bezoek aan de Duitse koningstroon. Op deze marmerentroon zijn tussen 936 en 1531 30 koningen en 12 koninginnen gekroond.

duitse konigstroon

De volgende halte zijn de Elisenbrunnen. Hier stroomt zwavelhoudend water naar de oppervlakte. Bekijk even het bord welke beroemde personen dit hebben bezocht. Vlak daarbij vinden we ook nog opgravingen vanuit de Romeinse tijd.

puppenbrunnen

In de Kramerstraat lopen we langs de Puppenbrunnen. Een leuk fontein monument welke de geschiedenis weergeeft. We gaan nog even shoppen in de leuke winkelstraatjes en eten een hapje. Voor de liefhebbers van musea en/of theater. Ook dit is aanwezig in de stad.

Aan het einde van de middag gaan we weer opzoek naar de auto. 20 minuten lopen of je neemt de bus.

Hieronder een film van het centrum.

Dit bericht werd geplaatst in duitsland, duitsland/eifel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.