Aruba: van Eagle Beach via Highrise naar Bubali

Arubavlag

Deze wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en zeer geschikt om te maken als je de vorige dag vanuit Nederland geland bent op Aruba. Door het tijdverschil ben je toch vroeg wakker.

We starten op Eagle Beach bij de bushalte (bustijden) tegenover Amsterdam Manor. We lopen langs de weg richting de High rise hotels. Er is een klein paadje wat even later een groot pad wordt.

Voor het Divi resort Aruba Phoenix begint een pad welke tussen het strand en de resorts loopt. Je passeert het Westin hotel en het uit de toon vallende Riu Palace. Op de stranden zij je verschillende bomen gereserveerd zijn door gasten. Volg dit pad tot na het Holiday Inn.(Moomba Beach)

De hooiberg vanuit Palm Beach Plaza

De hooiberg vanuit Palm Beach Plaza

Ga rechtsaf. Je passeert de Jolly Pirates. Als je de weg volgt loop je tegen het winkelcentrum (mall) Palm Beach Plaza op. De winkels zijn pas `s middags open. Wij liepen door het winkelcentrum heen, op de derde verdieping heb je een mooi uitzicht, en aan de andere kant gingen wij rechtsaf naar de hotels. Aangekomen op de boulevard staken wij over en gingen linksaf. Aan deze boulevard staan de High rise hotels met aan de andere kant  winkeltjes en restaurants welke vooral `s avonds veel gezelligheid geeft.

Bubali vogelreservaat

Bubali vogelreservaat

Na het Riu Palace hotel komt je op een 3-sprong. Ga rechtdoor richting een oude hollandse molen. Deze molen is in 1804 in Friesland gebouwd. In 1961 is deze naar Aruba verscheept en op deze plek weer opgebouwd. Tegenover deze molen ga je een onverharde weg in. Deze weg leidt naar een uitkijktoren in het natuurreservaat Bubali. (website) Het is vooral omdat het een zoetwatergebied (wetland) een ideaal gebied voor vogels. (website vogels)

molen voor Riu Palace

molen voor Riu Palace

Ga dezelfde weg weer terug naar de molen en daarna na de 3-sprong. Ga nu linksaf en niet veel verder bevind zich de kleine vlindertuin.

Na het Divi resort zijn wij langs de kustlijn gelopen. Op de bodem zijn de resten van koralen goed te zien. Uiteindelijk kom je weer op het witte strand van Eagle Beach terug, waar aan de overzijde van de boulevard het Amsterdam Manor staat.

Routekaart.

Hieronder een film over Bubali.

Meer Aruba: kijk bij categorieen.molen

Dit bericht werd geplaatst in aruba en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Aruba: van Eagle Beach via Highrise naar Bubali

  1. Hennie zegt:

    Ik was ooit in 1984 in Aruba en toen stond de molen er nog helemaal alleen. Ik vraag me af of die uitkijktoren er toen al was? Denk van niet. Kunt u mij dat vertellen? Mail svp.

    • wereldwandelen zegt:

      Hennie,
      In 1984 was dit gebied nog een stuk grond van de gunclub. Hier werd gejaagd. Vanaf 1988 zijn er toeristische activiteiten gepland.
      De uitkijktoren is dus van na 1988.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.