Polderwandeling in Noordeloos

Windstil en een knipoog van de nazomer. Een mooie dag om een wandeling in een polder te maken. We kiezen voor het pareltje van de Alblasserwaard, n.l. Noordeloos.

Wij lopen het dorp in via de botersloot en via een brug komen we bij het kerkplein. Hier gaan wij een lange weg op die de lintbebouwing van het dorp volgt. Mooie huizen met goed verzorgde tuinen worden gepasseerd.

noordelose kade

Buiten het dorp maken we een klein uitstapje naar een molen. Na een graspad komen we via een bruggetje op de Noordelose kade. Dit is een schitterend pad tussen de weilanden door. Wij komen eerst een aantal kratten bier en cola tegen. Waarschijnlijk wordt hier af en toe een groepsgesprek gevoerd zonder ouderlijk toezicht. Dit pad is enige kilometers lang. We passeren een eendenkooi.  Plotseling staan we voor een hek met wegomlegging voor wandelaars.

noordeloos

We moeten een omweg maken langs het zuiveringsstation De Steeg. Even later zijn we weer op de Noordelose kade. De koeien staan rustig ons na te kijken. Een heerlijk zonnetje, dus de dag kan niet eer stuk. We moeten een sloot over via een smalle plank. Hierna moeten we een stukje langs een weg. Als de gemeente geld over heeft moeten ze of de auto`s langzamer laten rijden of een voetpad ernaast maken. Gelukkig kunnen we bij de rotonde verder via een fietspad. Aan de andere kant van de weilanden zien we Noordeloos weer liggen.

Het laatste stuk loopt evenwijdig aan de provinciale weg en gaat daarna Noordeloos in. Je komt dan uit bij het kerkplein, midden in het dorp. Van daaruit loop je terug naar het beginpunt.

Klik hier voor de routebeschrijving en kaart.

(13 km.)

Hieronder een impressie van Noordeloos.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in nederland, nederland/zuidholland en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.