Aruba: San Nicolas naar baby beach

ArubavlagAls je met de bus naar Baby beach wilt kan je vanaf Oranjestad de lijnen 1,2 en 3 nemen richting San Nicolas. Bij het busstation in San Nicolas kan je, 1x per uur, een klein busje nemen naar Baby beach. Klik hier voor de bustijden. Deze voor het busje naar Baby Beach,

Het laatste stukje kan je ook lopend afleggen. Je doet er ongeveer en uurtje over. Je stapt uit op de kruising in San Nicolas , waar de bus rechtdoor gaat, naar Seroe Colorado. Je loopt door de wijk Lago Heights. Hier woonde vroeger de wat beter gesitueerde werknemers van de olieraffinaderij. Na deze wijk wordt het landschap leeg. Aan de linkerkant staat de gevangenis ( het korrektie instituut) van Aruba.

De route komt uit bij een groot rood anker. Hier ga je rechts af en neem even later links het pad naar de zee. Blijf dit pad in rechtse richting volgen. je passeert een simpele vuurtoren, het hondenkerkhof, waarna je tenslotte uitkomt bij Baby beach.

baby beach

baby beach

Hier kan je lekker snorkelen, zeker als de reisleiders van de safari de vissen hebben gevoerd. Er zijn inmiddels ook wat tentjes voor snacks en snorkelbenodigdheden op Baby beach. Op de achtergrond de olieraffinaderij.

snorkelplek

snorkelplek

Als je met de bus terug wilt naar San Nicolas stopt de bus achter deze tentjes. Via het busstation van San Nicolas is er een goede verbinding met Oranjestad. Over San Nicolas gaan wat wilde verhalen zoals prostitutie en schorriemorrie. Het is de oude havenstad van Aruba. Als je gewoon oppast, net als in Amsterdam, is er niets aan de hand.

routekaart.

Hieronder een film wat er zoal onderwater is te zien.

Meer Aruba: kijk bij categorieenbaby

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in aruba en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.